Ruud

Ruud Schlenter (1965)
Senior Consultant Food, Agri en Groene Ruimte

Ruud Schlenter is toegetreden als senior Consultant tot het team van Green Career Consult om zodoende het netwerk verder uit te breiden.

Ruud heeft veel ervaring opgedaan bij uiteenlopende bedrijven en kijkt terug op een zeer brede werkervaring in Food, Agri en Groene ruimte (zie ook Linkedin).

Dat past dus naadloos bij Green Career Consult.

De inhoud van de in te vullen job opportunity’s bij bedrijven is hem alom bekend op alle niveaus van midden en hoger kader alsook op executive niveau.

Na zijn HAS opleiding Nederlandse Landbouw en bedrijfskunde volgde hij een universitaire studie bedrijfskunde (MBA). Aansluitend werkte Ruud bij het toenmalige Ministerie van LNV in Den Haag.  Met iets minder dan 2 jaar was dit van korte duur omdat hij koos voor het bedrijfsleven. Toch heeft deze periode veel opgeleverd en inzicht gegeven in de werkwijze van dit soort organisaties.

Zowel zakelijk als bestuurlijk onderlegd:

Meer dan 20 jaren ervaring in diverse Management teams, meestal vanuit de discipline Marketing en Sales management, service management alsook de afgelopen 11 jaar bij 2 bedrijven als Directeur/Business Unit Manager maken dat hij breed overzicht en inzicht heeft in alle vacante posities bij opdrachtgevers en zodoende zijn ervaring kan gebruiken om kwalitatief meerwaarde te hebben voor (potentiële) klanten.

Zowel op zakelijk gebied alsook bestuurlijk is Ruud als voorzitter van de afdeling Veehouderijtechniek en als lid van het bestuur van branchevereniging Fedecom actief betrokken geweest.

Daarnaast is opleiden en het vinden en houden van de juiste mensen voor bedrijven een belangrijke drijfveer. Hij was via Fedecom ook als lid van de Raad van Commissarissen van Fedecom Academy de opleidingstak van Fedecom, nauw betrokken bij dit initiatief met als doel het verder vormgeven en opleiden van technisch personeel in de technisch/mechanisatiebranche in Nederland. Dus zowel zakelijk alsook bestuurlijk kan Ruud van waarde zijn voor bedrijven en organisaties.

In het verleden heeft Ruud ruim 3 jaar als sr Consultant gewerkt bij een Recruiter in Food en Agri. Het vak is hem daarom niet vreemd. Ruud: “Met veel passie heb ik dat toen gedaan maar omdat ik mij verder wilde ontwikkelen op directieniveau koos ik er toch voor, mijn carrière als eindverantwoordelijke voort te zetten. Het heeft altijd wel in het achterhoofd gezeten om dit vak hernieuwd op te pakken. NU is dat moment aangebroken”.

Een uitstekende basis derhalve om bedrijven te adviseren, te begrijpen wat bedrijven nodig hebben en klanten van Green Career Consult te helpen in de zoektocht naar en het vasthouden van het belangrijkste kapitaal, namelijk “goed personeel en de juiste persoon op de juiste plek”.

In al mijn functies binnen diverse bedrijven en organisaties viel mij telkens op hoe groot het kwaliteitsverschil en daarmee de output van een organisatie kan zijn.

Met de juiste goed gemotiveerde persoon op de juiste plaats maakt een bedrijf het verschil ten opzichte van zijn concurrenten. Dat wordt vaak zwaar onderschat en dit verdiend meer aandacht. Als externe partij kijk je onafhankelijk en maakt een goed advies een groot verschil.

Niet alleen het professioneel vervullen van vacante posities maar ook het kritisch durven zijn op vragen van opdrachtgevers voegt waarde toe en daarmee leveren we kwaliteit.

Ik heb er zin in om vanuit GCC waarde toe te voegen voor uw bedrijf. Samen realiseren we vanuit die uitdaging een mooi resultaat.