Loopbaan coaching

loopbaan coaching

Loopbaan coaching bij Green Career Consult

Iedereen weet dat tevredenheid met je werk belangrijk is zodat je je werk met plezier kunt doen en ook omdat dat jou en jouw werkgever het meeste rendement van jouw inspanningen oplevert. Investeren in tevredenheid met jouw werk is dus van grote waarde. En dat kan op verschillende manieren. Een van die manieren is loopbaanadvies of loopbaan coaching, maar wat heb jij hier nu eigenlijk aan? En wat heb je er als werkgever aan?

Investeren in loopbaan coaching als werkgever of werknemer kan op verschillende manieren

Investeren in “werk” tevredenheid kan je in een organisatie op verschillende manieren doen. Onder andere een goede sollicitatieprocedure, overlegvormen, opleidingsmogelijkheden en loopbaanbegeleiding dragen bij aan “werk” tevredenheid.

Veel rendement door tijdig loopbaanadvies

Als je investeert, wil je er echt wat aan hebben; je wilt een goed rendement. Uit diverse onderzoeken (o.a. door de Noloc, beroepsvereniging van loopbaanadviseurs) blijkt dat “werk”tevredenheid en betrokkenheid onder medewerkers groter is bij bedrijven die actief sturen op loopbaanbegeleiding. Tevredenheid en betrokkenheid hebben op hun beurt een positief verband met het behalen van resultaten. Periodiek loopbaanadvies levert sterk rendement op drie belangrijke gebieden.

Uitdaging blijft aanwezig

Doordat je medewerkers weten wat hun talenten, motivatie en behoeften zijn, kunnen ze actief sturen op hun loopbaan. Ze zijn in staat om keuzes te maken, waardoor werkplezier blijft bestaan. Inzicht in ontwikkelingsmogelijkheden zorgt voor groei en uitdaging. Een ander belangrijk punt waardoor loopbaan coaching relevant is, zijn veranderingen in de maatschappij. Onze maatschappij zorgt ervoor dat de werkomgeving van werknemers steeds verandert. En intern zijn er reorganisaties, waardoor het werk verandert. De tijd dat medewerkers hun hele loopbaan bij een werkgever doorbrengen is voorbij. Loopbaanadvies zorgt voor duurzame inzetbaarheid van je medewerkers intern maar soms is het ook wenselijk dat medewerkers extern verder gaan, omdat ze dat willen of omdat jij als werkgever dat gemotiveerd wenselijk vindt.

Goed benutten van talenten en potentieel, ambities en dromen najagen

Goed loopbaanadvies geeft je als leidinggevende inzicht in de talenten en potentieel van je medewerkers. Je kunt veel rendement behalen door de juiste personen op de juiste plekken te zetten. Je hebt tevens inzicht in het potentieel. Vaak is dit onzichtbaar en wordt het daardoor niet benut. Hoe jammer is dit? Wat laat je niet allemaal lopen? Ook voor jou als medewerker kan het goed zijn om meer zicht te krijgen op jouw loopbaan mogelijkheden. Het helpt je om je verder te ontwikkelen en veranderingen aan te gaan, je ambities en/of dromen te verwezenlijken maar het kan jou ook helpen te voorkomen dat je door ambitie gedreven stappen gaat zetten die eigenlijk niet bij jou passen.

Download hier onze flyer.

loopbaanontwikkeling website