Green Career Consult is 2019 voortvarend begonnen!

We zitten volop in het werk en merken dat ondanks berichten over een temperende economische groei de vraag naar kandidaten met een bachelor of master profiel in de Agribusiness, Horticulture, Food en/of Groene Ruimte groot blijft! Vooral commercieel inzetbaar talent met specialistische kennis van Plant, Dier, Food en/of Groene Ruimte al dan niet met managementvaardigheden wordt regelmatig gevraagd.

We merken ook dat de vraag naar geschikte kandidaten groter is dan het aanbod. De werkloosheid is zeer laag, rond de 3%, en vacatures moeten vooral ingevuld worden met kandidaten die bereid zijn van baan te wisselen … het wordt ook merkbaar belangrijker dat bedrijven met vacatures voor potentiële kandidaten aantrekkelijk zijn. Bedrijven met een positief imago, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en goede ontwikkelingsmogelijkheden, hebben de voorkeur van kandidaten.

We hebben de afgelopen maanden een flink aantal opdrachten afgerond en ook spontaan kandidaten kunnen bemiddelen die bij ons in beeld kwamen en succesvol binnen ons relatienetwerk konden worden voorgesteld en bemiddeld. Daartussen zaten starters, ervaren kandidaten en ook executive kandidaten die voor managementposities zijn bemiddeld.

Een mooi voorbeeld van een succesvolle bemiddeling bij een nieuwe relatie:

Plaatsing Noorderkwartier

Noorderkwartier begeleidt in de Kop van Noord-Holland zo’n 700 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij maken werk voor iedereen toegankelijk. Noorderkwartier Werkt!
Noorderkwartier hecht veel waarde aan de ontwikkeling van haar werknemers. Daarom bieden zij hen naast passend werk op hun locatie of bij een reguliere werkgever, ook trainingen en opleidingen aan om kennis van werknemers te vergroten. Dankzij goede begeleiding kunnen werknemers zich op verschillende niveaus verder ontwikkelen. Zij doen daarmee werkervaring op, komen in een werkritme en leren nieuwe vaardigheden en ontwikkelen competenties. Iedereen heeft recht op een plek in de maatschappij, aldus algemeen directeur Jan van Hooff. Bij deze organisatie heeft Green Career Consult de managementfunctie: Bedrijfsleider Groenvoorziening ingevuld.

Verschillende opdrachten hightech Tuinbouw

Op dit moment ontwikkelt de tuinbouw zich in razendsnel tempo waarbij geïnvesteerd wordt in Vertical Farming teeltsystemen, Ledverlichting, Phenotyping, Innovatieve groeimedia, Business Development, etc. Hierbij zijn veel startups betrokken. De financiële middelen zijn steeds vaker afkomstig van Venture Capital, Funding Angels en draagkrachtige investeerders i.p.v. de traditionele bancaire instellingen.
Green Career Consult heeft verschillende opdrachten in haar portefeuille op dit vlak die de nieuwsgierigheid van kandidaten zeker zullen prikkelen.

Trainees zijn gewild

Het aantal kandidaten op de arbeidsmarkt is beperkt. Verschillende bedrijven vragen Green Career Consult om starters te leveren voor trainee functies, waarbij de bedrijven graag investeren in een trainee traject.
Afgelopen maand is Adama in zee gegaan met een trainee Technical Support Manager Akkerbouw Noord-Nederland die door Green Career Consult werd bemiddeld.

Green Career Consult succesvol in Food & Retail

Green Career Consult heeft enkele mooie bemiddelingen gerealiseerd in Food & Retail door onder andere goede kandidaten voor te stellen bij het sterk groeiende Subway! Met trots mag dit een mooie samenwerking genoemd worden.

Green Career Consult gaat naar de beurs

We hebben deze afgelopen maanden al weer heel wat vakbeurzen bezocht: de Horti contact dagen in Gorinchem, de Biovak in Zwolle, de Pluimveevakdagen in Hardenberg, de Dutch Porc Event dagen in Venray en er zullen er nog meer volgen dit jaar … zo blijven we op de hoogte van ontwikkelingen in verschillende sectoren, ontmoeten we mensen en bedrijven en blijven we goed in staat kandidaten en organisaties bij elkaar te brengen met de nodige kennis van wat er speelt in de sectoren waar men aktief is.

Green Career Consult: wij maken serieus werk van werk!

Wij beschikken inmiddels over een uitgebreid netwerk van bedrijven en organisaties die aktief zijn binnen de Agribusiness, Horticulture, Food & Retail en Groene Ruimte waar wij regelmatig voor werken. Tevens beschikken wij over een actueel en sterk groeiend kandidatenbestand. Bent u op zoek naar een geschikte kandidaat, van starter tot Executive dan gaan wij graag voor u aan de slag!

En ben jij als kandidaat op zoek naar een leuke baan, een volgende stap misschien, dan gaan we graag met jou in gesprek! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Green Career Consult Wageningen

W: www.greencareerconsult.nl

E: info@greencareerconsult.nl