Green Career Consult: terug- en vooruitkijken!

Green Career Consult heeft de eerste drie kwartalen van 2019 goed gepresteerd! We kunnen zeggen dat we allemaal goed in het werk hebben gezeten. Ook het laatste kwartaal van dit jaar zijn we met veel opdrachten aan de slag. Het is uiteraard wel merkbaar dat het aantal mensen dat nog op zoek is naar een baan niet meer zo groot is. Minder dan 3.5% van de mensen in ons land die willen werken hebben geen baan en dat is historisch bezien erg laag. Er zit dan ook een flink spanning op de arbeidsmarkt! Inmiddels begint wel de indruk te ontstaan dat het aantal vacatures voor bachelors en masters die werk zoeken binnen de sectoren waar wij voor bemiddelen wat begint af te nemen. Bedrijven en organisaties worden misschien wat voorzichtiger met het openstellen van vacatures omdat er zorgen zijn op macro economisch vlak. De Brexit, als dat doorgaat zonder akkoord, kan de Agribusiness wel klappen toebrengen. De spanningen in de wereld veroorzaakt door handelsoorlogen zijn voor een sterk exporterend land niet zonder risico’s. En vandaag, nu wij dit bericht schrijven, wordt er door meer dan tienduizend boeren en tuinders gedemonstreerd in Den Haag. Er hangen donkere wolken boven de Agribusiness, en met name boven de intensieve veehouderij. Wat voor gevolgen gaat dat krijgen ook voor de arbeidsmarkt? We weten het niet en gaan het zien! Voorlopig is de schaarste aan hoogopgeleid personeel dat ingezet kan worden op banen binnen de Agribusiness, Food & Retail en de Groene Ruimte nog erg groot. Wij verwachten dan ook nog veel vraag naar inzet van onze dienstverlening op Recruitment en Loopbaan coaching gericht op de Agribusiness, Food & Retail en Groene Ruimte. We zijn als bureau momenteel bezig met de update van ons businessplan en zullen de komende tijd zeker van ons laten horen!

Bemiddelingen en vacatures

We hebben de afgelopen maanden een behoorlijk aantal opdrachten afgerond. Spontaan kandidaten kunnen bemiddelen die bij ons in beeld kwamen. Daartussen zaten starters, ervaren kandidaten en ook executive kandidaten die voor managementposities zijn bemiddeld. Zo hebben wij bij een Landelijk en Internationaal werkend Plant gericht adviesbureau een projectleider, een manager en adviseurs mogen plaatsen. Bij een groot AGF-bedrijf een locatiemanager en een Farmmanager, bij een Fruitkoepelorganisatie een senior beleidsmedewerker, bij een Cacao verwerkend bedrijf een Trader, en voor een Agri ICT bedrijf bemiddelden wij een business consultant. Op meer executive niveau een commercieel manager bij een diervoederproducent, en een hoofd zaadproductie bij een zaadbedrijf. Vacatures die al even uitstaan en waarvoor wij nog wel uitkijken naar goede kandidaten zijn onder andere een Regiomanager bij een groot bedrijf dat zich bezig houdt met aktiviteiten in de Groenvoorziening/Groene Ruimte. Voor een Agri en Food gerelateerd bedrijf in Zuid Nederland zoeken wij nog kandidaten voor de posities Productmanager en Marketing & Salesmanager. Voor een A-label Quick Service Restaurantketen zoeken wij nog een Country Director Duitsland en voor diverse opdrachtgevers zijn wij nog op zoek naar commercieel technische talenten die bij diverse toeleveranciers aan de Open Teelten willen werken.

Green Career Consult in de markt

Green Career Consult heeft nieuwe bureau info’s ontworpen die inzoomen op onze dienstverlening aan Agribusiness of Food & Retail of Groene Ruimte. Bedrijven en kandidaten kunnen deze downloaden via onze website www.greencareerconsult.nl en wij benaderen momenteel bedrijven die wij tot onze doelgroep rekenen aktief met deze flyers.

Green career Consult houdt regelmatig presentaties voor afstudeerders!
Green Career Consult heeft recent een presentatie gehouden voor 17 eindejaar studenten International Green Business (Amsterdam Nieuw West). Richtingen: Business, Food  & Urban Green.
Met dit zeer gemêleerde gezelschap van doeners, creatieve geesten en ondernemende types hebben we op interactieve wijze onder andere gesproken over:
– inzicht in competenties en daarbij passende functie typologieën;
– arbeidsmarkt verwachtingen;
– welk aanbod doe je als gediplomeerde als je solliciteert;
– wat is een salarisbrandbreedte en wat hij relevante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele arbeidstijden, scholing, internationale mogelijkheden en vrijheid.

Binnenkort zullen wij ook aanwezig zijn op het jaarlijks gehouden Career Event dat georganiseerd wordt door Wageningen Universiteit.

Seed Meets Technology
Green Career was aanwezig op de open dagen van de verschillende vollegrondsgroente veredelaars zoals  Bejo Zaden, Hazera, Seminis, ENZA, Takii en Syngenta.
Verder symposia bijgewoond over Hydroponic Systems en over Cropprotection in 2030; kortom Land- en Tuinbouw 3.0 of 4.0.
Op alle fronten is zichtbaar hoe de sector zich heeft voorbereid en nog steeds verder ontwikkelt op het vlak van duurzaam en weerbaar telen.

Autonome Drones in Glastuinbouw
Green Career Consult was aanwezig bij een bijeenkomst over autonome drones in de glastuinbouw.
Doel is inzet als scouting van ziekten en plagen, Plant Phenotyping, gewasontwikkeling en mogelijk op termijn als tool voor pluksgewijze gewasbescherming (IPM).
Voor één van de drone dienstverleners is Green Career Consult ook op zoek naar een Business development Manager.

Green Career bezoekt regelmatig symposia en events die betrekking hebben op de Agribusiness, Food & Retail en Groene Ruimte zoals zullen wij ook aanwezig zijn tijdens een aantal bijeenkomsten tijdens de Dutch Food Week die landelijk georganiseerd wordt.

Green Career Consult: wij maken serieus werk van werk!
Wij beschikken na bijna 11 jaar dienstverlening over een uitgebreid netwerk van bedrijven en organisaties die aktief zijn binnen de Agribusiness, Horticulture, Food & Retail en Groene ruimte.
Tevens beschikken wij over een actueel en sterk groeiend kandidatenbestand. Bent u op zoek naar een geschikte kandidaat, van starter tot Executive dan gaan wij graag voor u aan de slag!

En ben jij als kandidaat op zoek naar een leuke baan, een volgende stap misschien, dan gaan we graag met jou in gesprek! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Green Career Consult ook betroken op jouw loopbaan met Loopbaancoaching!
Green Career heeft ook dienstverlening op het gebied van persoonlijke loopbaan coaching opgenomen in haar pakket van diensten: gericht op kandidaten die hun loopbaan willen heroverwegen of omdat zij gedwongen moeten uitkijken naar ander werk, waarvoor wij outplacement begeleiding kunnen aanbieden aan jou als kandidaat of in overleg met jouw werkgever. Wil je hierover meer weten neem dan contact met ons op!

Green Career Consult wenst de lezers van deze nieuwsbrief een succesvol en werkzaam laatste kwartaal toe van 2019!

Green Career Consult Wageningen

W: www.greencareerconsult.nl
E: info@greencareerconsult.nl