Johan

Johan Grootscholten (1965)
Managing Partner/Senior Consultant

Passie voor de Agribusiness en voor de glastuinbouw in het bijzonder zit in mijn genen. Ik ben opgegroeid tussen de groentegewassen nabij het Westland. Na mijn studie in Wageningen ben ik mijn gehele loopbaan actief geweest bij dienstverleners en toeleveranciers rondom deze sector.

Loopbaan

  • Acht jaar manager bij adviesorganisatie DLV Plant. Belangrijke aspecten: kwaliteiten en competenties van medewerkers goed inzetten, potentie ontrafelen, teamrollen benutten en synergievoordelen in een team bepalen.
  • Negen jaar Marketing & Salesmanager bij Asepta, Certis Europe en Rockwool Grodan. Belangrijke aspecten: (internationale) markten verkennen, inzicht verkrijgen in producten en diensten die nodig zijn om te voorzien in klantbehoeften. Deze inzichten helpen mij bij het in kaart brengen van de personele behoefte van de klant, zodat de kans op het vinden en leveren van de juiste kandidaat aanzienlijk wordt vergroot.
  • Inmiddels heb ik ook ruime ervaring opgedaan in Werving & Selectie. Voor mij is de belangrijkste les: recruitment doe je samen; met kandidaat, klant en partner. Elkaar scherp houden, successen en tegenslagen delen. Samen de juiste match realiseren.

Cultuur
Bij diverse organisaties heb ik ervaren wat de voor- en nadelen van verschillende culturen zijn, zowel binnen deze organisaties als tussen de verschillende landen of regio’s. Cultuur is een zeer belangrijke en vaak onderschatte factor bij de keuze van een nieuwe baan.

Focus op Agribusiness
Binnen Green Career Consult ligt mijn focus op de Agribusiness, in het bijzonder op de bedrijven en kandidaten in en rond de (glas) tuinbouw en landbouw, zowel nationaal als internationaal.
Denk hierbij Zaaizaad ondernemingen, sierteelt veredelingsbedrijven, Producenten van Cropprotection, Meststoffen en Groeimedia, Consultancy, AGF en sierteelt handelsondernemingen en totaal toeleveranciers. Mijn aandachtsgebieden zijn: executive search, sales & marketing functies, (teelt)technische consultancy, algemeen- en relatiemanagement, business development en leidinggevende productie functie (o.a. Farmmanagement).
Ik ben managing partner van Green Career Consult.

Ik zie uit naar de ontmoetingen met u als kandidaat of opdrachtgever.